فلافل، وعده غذایی مطلوب زائران ایرانی در بغداد

باب القبله در شمال شرق بغداد ، نقطه ورود زائران ایرانی بازگشته از زیارت اربعین به مرکز بخش کاظمین می باشد که این روزها بسیار شلوغ و پر تردد است. وجود کبابی ها و فلافل فروشی ها و همچنین بازار معروف “شیله و عبای کاظمینی” و بازار محلی الاسترابادی این نقطه را به مکانی جهت […]

باب القبله در شمال شرق بغداد ، نقطه ورود زائران ایرانی بازگشته از زیارت اربعین به مرکز بخش کاظمین می باشد که این روزها بسیار شلوغ و پر تردد است. وجود کبابی ها و فلافل فروشی ها و همچنین بازار معروف “شیله و عبای کاظمینی” و بازار محلی الاسترابادی این نقطه را به مکانی جهت گشت و گذار و تسویق زائران پس از ادای مناسک زیارت تبدیل کرده است

امسال سه خیابان منتهی به باب القبله و عرصه آن شاهد تجمع گروه ها و کاروان های زائران ایرانی هم برای تهیه غذا و هم مکانی ارزان یا رایگان همچون حسینیه و مواکب می باشد ، اما آنچه در این دروازه بیش از همه چیز جلب توجه می کرد ، تجمع زائران در مقابل دکه ها و مغازه های فلافل فروشی است.کاهش ارزش پول ملی و گران بودن غذاهای رستورانی بدلیل مشکلات ارزی ، باعث شده تا فلافل به غذای مطلوب زائران ایرانی در کاظمین تبدیل شود.هر فلافل یا به تعبیر محلی “لفه” به مبلغ ۵۰۰ دینار عراقی یعنی معادل ۵ هزار تومان تهیه می شود . بهمن ماه سال ۹۶ نیز قیمت هر ساندویچ فلافل ۵۰۰ دینار که تقریبا معادل هزار و ۸۰۰ تومان بود

نعیم حمیدی – بغداد