لباس کارگران گروه ملی بر تن یراحی!

همه ی تیم موسیقی مهدی یراحی در سانس دوم اجرای کنسرتشان با لباس کارگران گروه ملی اهواز روی سن رفتند. کارشناسان می گویند هنر عاملی است که می تواندهم زاده بحران باشد و هم به حل بحران کمک کند. ما در اینجا رابطه ای دیالکتیکی داریم. اصولا هنرمندان می توانند نسبت به مسئله های جامعه یا […]

همه ی تیم موسیقی مهدی یراحی در سانس دوم اجرای کنسرتشان با لباس کارگران گروه ملی اهواز روی سن رفتند. کارشناسان می گویند هنر عاملی است که می تواندهم زاده بحران باشد و هم به حل بحران کمک کند. ما در اینجا رابطه ای دیالکتیکی داریم. اصولا هنرمندان می توانند نسبت به مسئله های جامعه یا نظاره گر خنثی باشند یا نظاره گر متعهد. نوع دوم یعنی هنرمندی که نظاره گر متعهد نسبت به مسائل اجتماعی باشد اغلب به سختی یافت می شود.

هنرمندانی که “لغو کنسرت” و دیگر تبعات همیشه در کمینشان است و اغلب سعی بر این دارند که زیاد خود را وارد ماجراهای حساسیت برانگیز نکنند.اما هستند بعضی هنرمندان که نمی توانند نسبت به وقایع اجتماعی احساس بی‌مسئولیتی داشته باشند. به ‌طور مثال اگر فردی از خانواده دچار بیماری شود، مگر افراد آن خانواده می‌توانند نسبت به آن اتفاق بی‌تفاوت باشند؟ اکنون خوشبختانه می‌بینیم بعضی هنرمندان شاخص قدم به میدان گذاشتند و خطوط قرمزی را که در ذهن مردم بود را شکستند.مهدی یراحی یکی از این هنرمندان است که همه او را به عنوان دوستدار محیط زیست می شناسیم. حضورش در “زنجیره های انسانی نجات کارون” در اهواز، ترانه ی “خاک” برای مردم اهواز و دیگر واکنشش های اجتماعی اش را به یاد داریم.

یادمان است تک ترانه ی «خاک» بسیاری از دوستداران محیط‌زیست کشور را به خود خیره کرد. گفته می‌شود برای این تک ترانه مجوز نشر گرفته نشده است و یراحی آن را تنها به دلیل تعهد اجتماعی‌اش منتشر کرد.یراحی حتی تمرکز هنری اش را به ضبطِ سه گانه ی اجتماعی گذاشته است و در ترانه و رویکردهایش همواره پیوست های اجتماعی را در نظر می گیرد.اقدام اخیرش که پوشیدنِ لباس کارگران شرکت “گروه ملی اهواز” توسط تیم موسیقی اش بود باعث شد کارگران شرکت گروه ملی و همه ی اهوازی ها بار دیگر یراحی را بابت حرکت های اخلاق مدارانه اش تحسین کنند.گفتنی است کارگران شرکت گروه ملی که اخیرا بیش از ۴۰ روز در خیابان های اهواز اعتراض و اعتصاب کرده بودند چهار سال است که لباسِ کارگری از شرکت دریافت نکرده بودند و به همین منظور گروه موسیقیِ مهدی یراحی لباس های کهنه و خسته ی این کارگران را بر تن کردند و آرزو کردند که ای کاش همه در شادی هایمان بودند حتی آنان که دربندند…

گزارشی از : قاسم آل کثیر