قحطی شکر در قطب تولید شکر ایران

این روزها بویژه در آستانه ماه مبارک رمضان شهروندان اهوازی ، محله به محله ، خیابان به خیابان و از مغازه به مغازه دیگر بدنبال تهیه شکر مورد نیاز بوده اما یافت نمی شود. این روزها با گفتن واژه “شکر” با پاسخ “نداریم” مغازه داران و صاحبان بنک ها مواجه می شویم . می گویند […]

این روزها بویژه در آستانه ماه مبارک رمضان شهروندان اهوازی ، محله به محله ، خیابان به خیابان و از مغازه به مغازه دیگر بدنبال تهیه شکر مورد نیاز بوده اما یافت نمی شود. این روزها با گفتن واژه “شکر” با پاسخ “نداریم” مغازه داران و صاحبان بنک ها مواجه می شویم . می گویند هیچ سهمیه ای در بازار توزیع نشده است شاید هم به امید گران تر شدن ، عده ای سودجو چه در بخش تولید یا چرخه توزیع ، شکر مورد نیاز مردم را احتکار تا در آستانه ماه رمضان سودکلانی به جیب بزنند

پس از ساعت ها گشت و گذار در محلات اهواز یک سوپر مارکت واقع در منطقه بالاشهر بعد از کلی چانه زنی آنهم با وسواس و احتیاط کامل ، ۵ کیسه شکر ۱۰۰۰ گرمی (یک کیلویی) بسته بندی شده هر کدام به قیمت ۱۷ هزار تومان را به ما فروخت و ما نیز بدلیل موفقیت در امر یافتن شکر کلی از صاحب مغازه تقدیر و تشکر کردیم که بالاخره لطف کرده و هر کیلوگرم را به قیمت ۱۷ هزار تومان تحویلمان داد!!

 پرسش مهمی که ذهن ما را درگیر کرده اینست که : علیرغم فعالیت ۷ واحد تولید شکر در خوزستان و انحصار این صنعت در استان ، چرا شاهد قحطی شکر در اهواز و سایر شهرستان های خوزستان هستیم ؟سهم خوزستان علاوه بر دود ، دوده و تخریب زیرساخت ها چند تن شکر از تولیدات این صنایع عریض و طویل می باشد؟حدود ۵۰۰ هزارتن شکر تولیدی در خوزستان (براساس اعلام مدیران تولید) چه سرنوشتی داشته و چگونه در بازار میان مصرف کنندگان توزیع شده است ؟نقش نهادهای نظارتی ، ستاد تنظیم بازار و اداره کل صمت در راستای بررسی و رفع این مشکل و تامین شکر مورد نیاز مردم چیست ؟ آیا قیمت ۱۷ هزار تومان برای هر کیلو شکر قانونی و منصفانه است ؟

در هر حال انتطار می رود ، استاندار خوزستان در قالب ستاد تنظیم بازار ، پیگیر موضوع باشند و مراتب را به افکار عنومی گزارش کنند